برنامه “صبح و گفت و گو” رادیو گفت و گو با موضوع ماده مخدر گل؛ پنج برابر مخرب تر از شیشه ،با حضور دکتر سعید صفاتیان ریاست کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به روی آنتن رفت.
عبدالرضا عزیزی در آغاز با بیان اینکه ماده مخدر گل برخلاف عنوانش، بسیار خطرناک و مخرب است، ابراز داشت: متاسفانه جوانان فکر می کنند با مصرف گل، مشکلی ایجاد نمی شود. منشا این فکر ار اینجاست که در ۱۵ ایالت آمریکا، مصرف شاهدانه را آزاد کردند و گل هم از مشتقات ماری جوانا محسوب می شود و جوانان فکر می کنند چون این ماده آزاد است و مشکلی ایجاد نمی کند به سمت این ماده مخدر بیشتر روی آوردند. گل با حدود ۱۱,۹ درصد بعد از تریاک دومین ماده مخدری است که بصورت مستمر در ایران مصرف می شود.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با ذکر اینکه این کار فقط از عهده یک کمیسیون بر نمی آید به همین خاطر در سطح بسیار بالا و با حضور مقام معظم رهبری و روسای قوای سه گانه و نمایندگان سایر دستگاه ها هر شش ماه جلسه ای تشکیل می شود، گفت: نتیجه این نشست ها از آبان ۹۴ تاکنون، تشکیل یک سازمان اجتماعی است و ردیف اجتماعی به وجود آمد و برای اولین بار است که در بودجه سال ۹۷، ۳۰۰ میلیارد تومان برای این موضوع گذاشته شده است.
وی افزود: غیر از این، ۳۶۰ میلیارد تومان هم برای ستاد مبارزه با مواد مخدر اعتبار گذاشته شده که هرچند در مقایسه با پول هایی که مافیای مواد مخدر دارند و گردش مالی شان ۱۶۰۰ میلیارد دلار در سال است کم است اما نسبت به گذشته اعتبارات خوبی هستند.
عزیزی با بیان اینکه رویکر وزارت کشور در رابطه با کلیه مواد مخدر رویکرد اجتماعی و مشارکت دادن مردم در پیشگیری از مواد مخدر است، تصریح کرد: اگر مردم مشارکتی نداشته باشند، هیچ کسی نتیجه نمی گیرد.
در ادامه سعید صفاتیان با اشاره به سابقه مصرف ماده مخدر گل در کشور گفت: ماده گل، حدود شش سال است که در کشور مصرف می شود. این ماده در اصل نوعی حشیش است که بصورت مصنوعی تولید می شود و قدرت تخریب ماده ای که در آن وجود دارد نسبت به حشیش شاید ده ها برابر باشد.
وی در خصوص عملکرد گل هشدار داد: این ماده برعکس حشیش که حالت های توهم و اضطرابش خیلی کم است خیلی سریع می تواند افراد را در فاز توهم، افسردگی و اضطراب ببرد و متاسفانه مریض هایی که به این حالت می رسند و در بیمارستان ها بستری می شوند، دوره های درمان طولانی دارند.
ریاست کارگروه کاهش تقاضای اعتیاد مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه با گسترش فضای مجازی در جامعه دسترسی به مواد مخدر سهل تر شده است، گفت: امروزه فضای مجازی یکی از راه هایی است که دسترسی ها راحت می شود. سایت هایی داریم که جوان ها با ارتباط گرفتن با آنها می توانند به راحتی و بدون اینکه رفت و آمد کنند، گل را تهیه کنند.
وی باورهای غلط در میان جوانان را از دیگر عوامل به دام افتادن جوانان دانست و اظهار کرد: امروزه این خرده فرهنگ میان جوان های ۱۷، ۱۸ ساله نیست که بشینند با وافور تریاک مصرف کنند اینها به دنبال مصرف ماده ای به نام گل هستند که آنها را چند ساعت بتواند به فضای خاصی ببرد و از این شرایطی که اطرافشان است، بیرون بیایند.
صفاتیان در خصوص ترویج مسایل غیر واقعی برای جذب جوانان به مصرف گل عنوان کرد: از طرفی قاچاقچی ها دارند به مسایل خلاف واقعی از جمله اینکه اگر گل مصرف کنید ذهن و حافظه یا قدرت بدنی شما قوی تر می شود و بهتر می توانید روی موضوعی تمرکز کنید، دامن می زنند و هم خود مصرف کنندگان این مسایل را مطح می کنند تا بگویند این مواد نسبت به مواد دیگر خیلی بهتر است و ما آن را برای شرایط خاص داریم استفاده می کنیم.
وی با بیان اینکه مردم نسبت به حوزه مبارزه با مواد مخدر بی اعتماد شده اند، تصریح کرد: یعنی مردم نگاه می کنند چرا مبارزه صورت می گیرد ولی اتفاقی رخ نمی دهد و چرا دسترسی مواد آنقدر راحت و قیمت مواد به این اندازه ارزان است و چرا برنامه های پیشگیری موثر نبوده است.
۲۰ دی ۱۳۹۶
ثبت دیدگاه