تدوین لایحه برنامه ششم توسعه، سومین برنامه در اجرای سند چشمانداز ایران ۱۴۰۴ خواهد بود. در این سند برای جامعه ایرانی ویژگیهایی تعیین شده که از جمله آنها میتوان به جامعه برخوردار از نهاد مستحکم خانواده، رفاه، تامین اجتماعی، امنیت اجتماعی و… اشاره کرد.
عبدالرضا عزیزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره طرح موضوع آسیبهای اجتماعی در برنامه ششم توسعه به «فرهیختگان» میگوید: «مجلس توانست با جدول ۲۸ ردیفی که به برنامه ششم توسعه اضافه کرده است، پای آسیبهای اجتماعی را به این برنامه باز کند. قرار است با این جدول که توسط اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس تهیه شده به موضوعاتی مانند آسیبهای اجتماعی، ایثارگران و بیکاری که در لایحه برنامه ششم توسعه توجهی به آن نشده بود، رسیدگی شود.»
او تاکید میکند: «کاهش آسیبهای اجتماهی جزء موضوعاتی است که باید به آن توجه ویژه شود. به هر حال نمیتوان موضوع آسیبهای اجتماعی را انکار کرد و باید با برنامه به حل و کاهش آن کمک کرد؛ نه اینکه به کل آن را فراموش کنیم.»
ایرادها برطرف شود
همچنین محمدرضا بادامچی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس به «فرهیختگان» میگوید: «باید ایراداتی که درباره آسیبهای اجتماعی در برنامه ششم توسعه وجود دارد برطرف شود. اینکه بعد از مدتی، بحث آسیبهای اجتماعی مطرح شده خیلی خوب است اما نباید این کار عجلهای انجام شود. به هر حال موضوع آسیبهای اجتماعی بسیار مهم است و باید کار کارشناسی زیادی روی آن انجام شود.»
او با بیان اینکه جدول ۲۸ ردیفی نمایندگان که در مورد آسیبهای اجتماعی در برنامه ششم توسعه مطرح شده بسیار با عجله تهیه شده است، میافزاید: «متاسفانه در این جدول آمار و ارقام وجود ندارد و اگر قرار باشد بر اساس این جدول برنامه ششم توسعه حرکت کند، قطعا در جایی با مشکل روبهرو خواهد شد. بنابراین بهتر است کار کارشناسی بیشتری روی آن انجام شود.»
بادامچی معتقد است: «همین که مجلس موفق شد موضوع آسیبهای اجتماعی را در برنامه ششم وارد کند میتوان امیدوار بود که قدمهای خوبی در این راستا برداشته خواهد شد.»
اما محمد محمدیاصل، جامعهشناس معتقد است: «تا زمانی که تمامی مسئولان و سازمانهایی که در حوزه آسیبهای آجتماعی فعالیت میکنند با هم منسجم و یکپارچه نباشند برنامه ششم توسعه هم نمیتواند کاری از پیش ببرد و اگر قرار باشد همین کارهایی که الان انجام میشد در برنامه ششم توسعه هم بیاید از ابتدا باید منتظر شکست برنامه ششم توسعه در حوزه آسیبهای اجتماعی باشیم.»
او به «فرهیختگان» میگوید: «ما باید به این فکر باشیم که دستگاههایی را که در این حوزه فعالیت میکنند با هم همراه کنیم تا هر سازمانی ساز خودش را نزند.» به گفته محمدیاصل، بیشتر کشورهای توسعهیافته برای اینکه آسیبهای اجتماعیشان را کاهش دهند سعی کردند وجدان عمومی افراد را در این حوزه بیدار کنند؛ زیرا تجربه ثابت کرده است که کنترل بیرونی نتوانسته آسیب اجتماعی را کاهش دهد.
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵
ثبت دیدگاه